Az aloe vera és a székrekedés

A székrekedést számos ok kiválthatja: a testmozgás hiánya, a kevés folyadék- és rostbevitel, a hashajtók krónikus használata, a stressz és egyéb fizikai tényezők is eredményezhetnek székrekedést. Bár a rendszertelen székletürítés és a székrekedés sok kellemetlenséget okozhat, ezek általában nem utalnak semmilyen egészségügyi problémára, viszont ennek ellenére fontos, hogy kezeljük tüneteit.

Aloe Vera

Az Aloe Vera előnyei

Az Aloe Vera hatékony és gyors orvoslatot jelent a gyomor- és bélrendszeri panaszokra. Dr. Joseph Pizzorno és Muchael Murray természetgyógyászok azt állítják, hogy az aloe vera egy igen erős és hatékony hashajtó stimuláns. Az Aloe Vera hatóanyagai képesek arra, hogy a székletbe áramoljanak, így lágyítva meg azt. Továbbá az aloe vera kis mennyiségben segíti a fehérjék emésztését, így a szervezet bélizomzatát kíméli, megelőzve a székrekedést és a rendszertelen székletürítést. Összehasonlítva más stimuláns hashajtókkal, a Sennával és a Cascare sagradával gyengébb a hatása, viszont nem okoz mellékhatásokat, kiszáradást, hasmenést és egyéb hasi görcsöket.

Javaslatok

fontos tudni, hogy az aloe verát sem érdemes két hétnél hosszabb ideig fogyasztani, mivel az elektrolitok kiürülését - főleg a káliumét - eredményezheti. Az aloe vera akadályozhatja a vényköteles gyógyszerek felszívódását, így ne használjuk őket egy időben. A terhes nők vagy a menstruáló hölgyek se fogyasszák. Ezenkívül a szoptató nők sem alkalmazhatják, mert hatóanyagai bekerülnek az anyatejbe, így a kisbabánál is hasmenést eredményezhet. Persze körültekintő használat mellett alkalmazása teljesen biztonságos és ha nem használjuk túl nagy adagban és a felsorolt esetekben, akkor semmilyen komplikációt nem fog okozni.

Útifű maghéj 150 g(Natúr útifűmaghéj)

Útifű maghéj 150 g (Natúr útifűmaghéj)

Oldható rostanyag tökéletes forrása az útifű mag, amely vízből képes a saját tömegének a húszszorosát magába szívni.

Ár: 1295 Ft
Megnézem

Útifű maghéj 300g(Naturganik útifűmaghéj)

Útifű maghéj 300g (Naturganik útifűmaghéj)

A magas rosttartalmú útifű maghéj hatékony segítséget nyújt az emésztőrendszer egészségének megőrzésében, fogyasztása azoknak is ajánlott, akik érzékeny bélrendszerrel rendelkeznek, vagy diétáznak.

Ár: 2470 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!